Fysiotherapie bij Fysio Bussum

Deskundige in houding en beweging

Een fysiotherapeut heeft kennis van je ‘bewegingsapparaat’ —alles wat er voor zorgt dat je je kunt bewegen. Dus: je spieren, je gewrichten en een deel van je zenuwen. U kunt langskomen wanneer er iets gebeurd is tijdens bijvoorbeeld het sporten: een knieblessure, een verstuikte enkel, een hamstringblessure. Maar net zoveel mensen komen langs met chronische klachten of ziekten als Parkinson of Osteoporose.

U kunt het beste langskomen voor een persoonlijke intake, dit neemt onzekerheid weg en geeft duidelijkheid over uw klacht en wat we er aan kunnen doen. U weet dan ook beter hoeveel tijd het u ongeveer gaat kosten en hoe lang u niet kunt werken en/of sporten. Om u het beste advies te geven analyseert en begeleidt de fysiotherapeut u gedurende het hele proces. Zo wordt er niet alleen gekeken naar uw klacht, maar naar u hele lichaam, gedrag en de manier waarop u beweegt. Hierna wordt voor u een persoonlijk beweegprogramma gemaakt dat bestaat uit oefeningen, een oefenschema en een regelmatige meting van de voortgang. Hiermee gaat u aan de slag om ervoor te zorgen dat uw klachten weg gaan en ook weg blijven.

Fysiotherapie aan huis

Let op! Fysiotherapie aan huis wordt niet altijd vergoed. Ook kan je een verwijzing van de huisarts nodig hebben, controleer dit eerst even bij je zorgverzekeraar.

Er zijn genoeg redenen waarom het lastig is om langs te komen. De een heeft weinig tijd, de ander weinig vervoersmogelijkheden en weer een ander kan vanwege haar klacht het huis gewoon niet uit. Voor veel mensen is het een reden om een behandeling uit te stellen, afspraken te verzetten of een klacht regelrecht te negeren. Dat is zonde voor de kwaliteit van je leven en kan op termijn zelfs schadelijk zijn! Vandaar dat we graag bij u langskomen.

Bij sommige klachten is het gewoonweg noodzaak om thuis te blijven. Na een operatie, bij acute rugklachten of bij verschillende spierziekten of revalidatie van een beroerte. 

De fysio aan huis

Naast dat het om praktische redenen fijn kan zijn dat je fysiotherapeut bij je langskomt, kan het ook gunstig werken voor de behandeling.

 • Om te beginnen ben je thuis, in een voor u vertrouwde omgeving. Dat maakt het wat makkelijker om uw verhaal te vertellen, er is geen drempel. U bent ook niet zo bij-de-dokter. Het praat gewoon makkelijker.
 • Daarnaast zien wij waar u het grootste deel van de behandeling zelf gaat doen: de oefeningen, het los houden van uw spieren. Het meeste doet u zelf, en dat gaat u thuis doen. We kunnen de oefeningen samen doen, op de plek waar u ze ook echt gaat doen!
 • En in sommige gevallen krijgen we een kijkje in mogelijke oorzaken. Misschien staat uw computer wel heel raar, of zit u ongemakkelijk op de bank. Misschien is uw houding in de keuken wel te gebogen. Omdat we het zien kunnen we u heel gericht helpen.

Fysiotherapiescan

Wil je ook weten hoe fit je bent? Hoe staat het lichaam ervoor en hoe kun je ervoor zorgen dat het lichaam zo lang als mogelijk optimaal functioneert? Het is belangrijk om daar bewust mee bezig te zijn. Met behulp van de fysiofitheidsscan krijgt u inzicht in uw lichaam. Aan de hand van diverse metingen zal een van onze therapeuten uw resultaten met u bespreken en u voorzien van advies.

Meer informatie kunt u vinden op www.fysiofitheidscan.nl

Prijs €39,10,-*

*Gratis voor mensen verzekerd bij Menzis met een aanvullende verzekering.

 • Afvallen bij Fysio-Bussum

  Afvallen bij Fysio-Bussum

  Fysio-Bussum is er om jouw totale fysieke gezondheid optimaal te krijgen. Dit betekent dus niet alleen het verhelpen van lichamelijk klac...

  Lees meer
 • Toeganklijkheid fysiotherapie en Medische Trainingen

  Toeganklijkheid fysiotherapie en Medische Trainingen

  Geachte Patient, deelnemer, Vanuit de GGD Gooi en Vechtstreek hebben wij het verzoek gekregen onze zorg aan u te continueren waardoo...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.