Manuele therapie bij Fysio Bussum

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Hoewel de behandeling op meerdere gewrichten kan worden toegepast, is ze vooral bekend bij klachten aan de wervelkolom. Als u klachten heeft aan de nek, rug of lage onderrug kunnen we u manuele therapie aanbieden. Waar andere methoden zich met onder meer massage, dry-needling en oefeningen richten op de ‘zachte’ delen zoals je spieren en pezen, helpt manuele therapie je bij de ‘harde’ delen zoals, de wervelkolom.

We zetten manuele therapie bijvoorbeeld in als u veel hoofdpijn heeft, pijn in de nek, klachten in uw torso en u uw rug moeilijk kunt bewegen. Maar ook bij sommige schouderklachten of lage-rugklachten kan manuele therapie uitkomst bieden. We bepalen per klacht per patiënt wat de meest effectieve methode is, met oog voor veiligheid en succes.

Een groot voordeel van manuele therapie is het directe resultaat. U voelt meteen verbetering: de pijn is minder en u kunt makkelijker bewegen. Dat verlicht en geeft u de mogelijkheid meteen zelf verder aan de slag te gaan met uw oefeningen. Het is vervolgens belangrijk dat u in uw dagelijks leven werkt aan de verbetering van uw houding en een veilige, gezonde manier van bewegen.

Wat doet een manueel therapeut?

De naam geeft het al aan: de behandeling is handwerk. Door de gewrichten en spieren er omheen op de juiste manier te bewegen, helpen we de balans te herstellen. Naast ons werk zult u zelf ook aan de slag moeten; u krijgt instructies, advies en gerichte oefeningen. Een manueel therapeut werkt met zogeheten ‘manipulaties’ door een snelle, korte beweging aan het gewricht te geven. Vaak (niet altijd) hoor je dan een klik; daar komt de term ‘kraken’ vandaan. De beweging is pijnloos, patiënten geven aan dat het een beetje vreemd voelt.

 • Afvallen bij Fysio-Bussum

  Afvallen bij Fysio-Bussum

  Fysio-Bussum is er om jouw totale fysieke gezondheid optimaal te krijgen. Dit betekent dus niet alleen het verhelpen van lichamelijk klac...

  Lees meer
 • Toeganklijkheid fysiotherapie en Medische Trainingen

  Toeganklijkheid fysiotherapie en Medische Trainingen

  Geachte Patient, deelnemer, Vanuit de GGD Gooi en Vechtstreek hebben wij het verzoek gekregen onze zorg aan u te continueren waardoo...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.