Hart- & Vaatcentrum

Hart- & Vaatcentrum

Hart- en vaatziekten is de verzamelnaam voor alle aandoeningen die betrekking hebben op het hart en de bloedvaten. Nederland telt meer dan 1 miljoen mensen met hart- en vaatziekten. Elke dag worden er 1.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis en sterven er meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten.

Dit zijn enkele cijfers over hart- en vaatziekten in Nederland. Het laat zien dat het een serieus probleem is in onze samenleving. Fysio Bussum probeert te helpen dit grote probleem te verkleinen. Dit doen wij door de fysiofitheidsscan aan te bieden, onder begeleiding te laten sporten en door de mensen die een hart- en vaatziekte hebben specialistische hulp te bieden.

Een van onze specialisten zal tijdens de lange intake uw fysieke gesteldheid in kaart brengen. Aan de hand van deze intake zal er een op maat gemaakt behandelplan voor u worden opgesteld en met u worden besproken. Tijdens het traject zullen er diverse momenten zijn waarop u voorlichting krijgt over belangrijke onderwerpen voor hart- en vaat patiënten, zodat ook u begrijpt wat er nog allemaal mogelijk is. Het traject ziet er als volgt uit, waarbij iedere fase op maat wordt vormgegeven:

 1. Intake
 2. Testen en meten
 3. Opbouwfase
 4. Training
 5. Testen en meten
 6. Evaluatie

Aandoeningen waarvoor u bij ons terecht kan

 • Etalagebenen (Claudicatio Intermittens)

Voor meer informatie over deze aandoeningen zie www.hartstichting.nl

 • Maak jouw Goede Voornemens waar

  Maak jouw Goede Voornemens waar

  Zet in 2018 de stap naar een Slanker, Fitter en Energieker Leven met dit 8-Weken programma van Fysio Bussum. Meer energie en bewegelijkhe...

  Lees meer
 • Nieuwe website!

  Nieuwe website!

  De nieuwe website van Fysio Bussum is vanaf heden online!  

  Lees meer
Meer nieuws