Jedda de therapie hond!

Jedda kan worden ingezet in tal van situaties, therapie ruimte, buiten wandelen  met goed en minder goed weer, met als doel: mensen geruststellen, ondersteunen en stimuleren. Je kunt hierbij denken aan mensen die therapie volgen en erg gesloten en gespannen zijn, maar ook aan ouderen die zich vaak eenzaam voelen en waarbij veel bewegingen niet meer zo soepel gaan.

Jedda  helpt voornamelijk door er simpelweg te zijn. Het helpt hen een verhaal vertellen van hun eigen herinneringen. Bij therapie zorgt de aanwezigheid van de Jedda ervoor dat de patiënt/client  zich meer op zijn gemak voelt. Zowel kinderen, jongeren en volwassen krijgen hierdoor een meer open houding, praten, bewegen en spelen gemakkelijker wordt. Dit zorgt voor het sneller zetten van stappen tijdens de therapie.

Tijdens therapie komt het vaak voor dat het persoon erg nerveus/gespannen  is en hierdoor geen open houding heeft. Door jedda  bij de therapie te betrekken, is de sfeer vaak beter en valt de nervositeit/gespannenheid  bij de persoon weg. Mensen/kinderen zijn namelijk dol op honden, zij hebben immers dezelfde hobby: spelen! Jedda laat hen zich op zijn gemak voelen. Praten over de Hond  is leuk en hierdoor kunnen therapeuten ervoor zorgen dat er een gesprek op gang komt. Daarbij spiegelt de hond, hierdoor wordt de persoon  geconfronteerd met zijn eigen gedrag.

Mensen kijken meestal erg op tegen deze therapie/fysiotherapie omdat dit vaak erg pijnlijk/vermoeiend is.

Jedda leidt de sporter/patient/client af en zorgt ervoor dat de sfeer  leuker is. Het aaien van de hond/aanwezigheid van de hond maakt dat ze minder eenzaam zijn en positiever in het leven staan. 

Door de hond te aaien kunnen verstijfde handen ,lijf, chronische klachten die veel oudere mensen hebben, ontspannen. Jedda heeft ook chronische klachten en degene vergeet eigen klachten. 

Met Jedda naar buiten gaan is leerzaam leren, leiden, volgen, commando/duidelijk aangeven. congruent zijn. Tempo vasthouden. 

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.