Fysiotherapie bij Fysio Bussum

Deskundige in houding en beweging

Een fysiotherapeut heeft kennis van uw ‘bewegingsapparaat’ — alles wat ervoor zorgt dat u zich kunt bewegen. Dus: uw spieren, uw gewrichten en een deel van uw zenuwen. U kunt langskomen wanneer er iets gebeurd is tijdens bijvoorbeeld het sporten: een knieblessure, een verstuikte enkel, een hamstringblessure. Maar net zoveel mensen komen langs met chronische klachten of ziekten als Parkinson of Osteoporose.

U kunt het beste langskomen voor een persoonlijke intake, dit neemt onzekerheid weg en geeft duidelijkheid over uw klacht en wat we eraan kunnen doen. U weet dan ook beter hoeveel tijd het u ongeveer gaat kosten en hoe lang u niet kunt werken en/of sporten. Om u het beste advies te geven, analyseert en begeleidt de fysiotherapeut u gedurende het hele proces. Zo wordt er niet alleen gekeken naar uw klacht, maar naar uw hele lichaam, gedrag en de manier waarop u beweegt. Hierna wordt voor u een persoonlijk beweegprogramma gemaakt dat bestaat uit oefeningen, een oefenschema en een regelmatige meting van de voortgang. Hiermee gaat u aan de slag om ervoor te zorgen dat uw klachten verdwijnen en ook weg blijven.

Fysiotherapie aan huis

Let op! Fysiotherapie aan huis wordt niet altijd vergoed. Ook kunt u een verwijzing van de huisarts nodig hebben, controleer dit eerst even bij uw zorgverzekeraar.

Er zijn genoeg redenen waarom het lastig is om langs te komen. De een heeft weinig tijd, de ander weinig vervoersmogelijkheden en weer een ander kan vanwege haar klacht het huis gewoon niet uit. Voor veel mensen is het een reden om een behandeling uit te stellen, afspraken te verzetten of een klacht regelrecht te negeren. Dat is zonde voor de kwaliteit van uw leven en kan op termijn zelfs schadelijk zijn! Vandaar dat we graag bij u langskomen.

Bij sommige klachten is het gewoonweg noodzaak om thuis te blijven. Na een operatie, bij acute rugklachten of bij verschillende spierziekten of revalidatie van een beroerte.

De fysio aan huis

Naast dat het om praktische redenen fijn kan zijn dat uw fysiotherapeut bij u langskomt, kan het ook gunstig werken voor de behandeling.

  • Om te beginnen bent u thuis, in een voor u vertrouwde omgeving. Dat maakt het wat makkelijker om uw verhaal te vertellen, er is geen drempel. U bent ook niet zo bij-de-dokter. Het praat gewoon makkelijker
  • Daarnaast zien wij waar u het grootste deel van de behandeling zelf gaat doen: de oefeningen, het los houden van uw spieren. Het meeste doet u zelf, en dat gaat u thuis doen. We kunnen de oefeningen samen doen, op de plek waar u ze ook echt gaat doen!
  • En in sommige gevallen krijgen we een kijkje in mogelijke oorzaken. Misschien staat uw computer wel heel raar, of zit u ongemakkelijk op de bank. Misschien is uw houding in de keuken wel te gebogen. Omdat we het zien kunnen we u heel gericht helpen.

Fysiotherapiescan

Wilt u ook weten hoe fit u bent? Hoe staat uw lichaam ervoor en hoe kunt u ervoor zorgen dat uw lichaam zo lang mogelijk optimaal functioneert? Het is belangrijk om daar bewust mee bezig te zijn. Met behulp van de fysiofitheidsscan krijgt u inzicht in uw lichaam. Aan de hand van diverse metingen zal een van onze therapeuten uw resultaten met u bespreken en u voorzien van advies.

Prijs €39,10,-*

*Gratis voor mensen verzekerd bij Menzis met een aanvullende verzekering.

 

Meer informatie krijgen over hoe Fysio Bussum u kunt helpen?

 

Praktijk Fysio Bussum in Bussum is dé plek voor Medisch Trainen met begeleiding en Preventieve zorg. Bij Fysio Bussum bent u verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om u uw doelstellingen te laten halen. 

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.