Longcentrum van Fysio Bussum

Longcentrum

COPD is een verzamelnaam voor longaandoeningen. Als u COPD heeft, ademt u moeilijker omdat uw longen beschadigd zijn. U heeft minder zuurstof. Daardoor kunnen uw dagelijkse activiteiten lastig zijn om uit te voeren. De specialisten bij Fysio Bussum helpen u bij het leren leven met COPD, u zo sterk mogelijk te maken en uw ademhaling te optimaliseren.

COPD is een chronische aandoening, dat betekent dat het niet te genezen is. Een typisch verschijnsel van COPD is kortademigheid bij inspanning. COPD kan grote beperkingen opleveren, thuis en op het werk. Daarom is het belangrijk om zo goed mogelijk met de aandoening te leren leven. Bewegen is een belangrijk onderdeel van de leefstijl.

Voordat u instroomt in ons longtraject heeft u een intake. Dat is een gesprek met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. U kunt aangeven wat uw klachten zijn en wat u wilt bereiken. Vervolgens worden er een aantal testen gedaan om uw inspanningscapaciteit te meten. Dit is van belang voor het op maat maken van het behandelplan. Tijdens het traject zullen er diverse momenten zijn waarop u voorlichting krijgt over belangrijke onderwerpen voor longpatiënten, zodat ook u begrijpt wat er nog allemaal mogelijk is.

 1. Intake/diagnose
 2. Check manueeltherapeut
 3. Testen
 4. Start longprogramma
 5. Opbouwfase
 6. Training (nu ga je verschil merken)
 7. Eindevaluatie (terugkoppeling naar het ziekenhuis)

De oefentherapie bestaat uit het verbeteren van uw conditie door middel van fietsen en of lopen. Daarnaast trainen we grote spiergroepen in uw benen en armen en besteden we, als dat nodig is, aandacht aan uw evenwicht en coördinatie. Dit alles in onze ruime oefenzaal en altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Fysio Bussum staat voor kwalitatieve en gespecialiseerde zorg in de regio. Om de kwaliteit op het gebied van longrevalidatie continu te verbeteren werken we nauw samen met de afdeling longrevalidatie in het Tergooi ziekenhuis Blaricum.

Aandoeningen waarvoor u bij ons terecht kan

 • COPD
 • Astma
 • Longontsteking
 • Bronchitis
 • Longfibrose

Voor meer informatie over deze aandoeningen zie www.longfonds.nl


Praktijk Fysio Bussum in Bussum is dé plek voor Medisch Trainen met begeleiding, Preventie centrum, en Fysiotherapie. Bij Fysio Bussum ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen. 

 • Toeganklijkheid fysiotherapie en Medische Trainingen

  Toeganklijkheid fysiotherapie en Medische Trainingen

  Geachte Patient, deelnemer, Vanuit de GGD Gooi en Vechtstreek hebben wij het verzoek gekregen onze zorg aan u te continueren waardoo...

  Lees meer
 • Situatie Coronavirus

  Situatie Coronavirus

  Beste cliënten van Fysio Bussum,   Het coronavirus heeft momenteel grote impact op het maatschappelijk leven in Nederla...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.